You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Zapoznaj się z przepisem na chrupiące i puszyste pączki z nadzieniem malinowym. Ich wykonanie jest bardzo proste i zajmie Ci chwilę.
Ilość oleju zależy od wielkości naczynia, w którym nadziewane pączki będą smażone.
Jajka wymieszaj z solą, cukrem i cukrem waniliowym w głębokiej misce. Dodaj kefir wraz z olejem słonecznikowym. Po wymieszaniu, przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Następnie zagnieć ciasto, aż nie będzie się kleić do rąk.
Tak przygotowane ciasto rozwałkuj w formę roladki i pokrój. Każdy kawałek spłaszcz dłonią, tak aby możliwe było umieszczenie malin na środku.
Następnie złącz krawędzie i zwiń ciasto w kulkę. Podgrzej olej roślinny w rondlu, po czym zanurz pączki we wrzącym oleju do czasu, aż się zarumienią.
Comments are closed.