Szybkie nadziewane pączki na kefirze – Robię prawie co każdy weekend. Rewelacyjny smak

Masz ochotę na coś wyjątkowego na śniadanie lub deser? Czym zechcesz tym razem zaskoczyć swoich domowników i gości?

Zapoznaj się z przepisem na chrupiące i puszyste pączki z nadzieniem malinowym. Ich wykonanie jest bardzo proste i zajmie Ci chwilę.

Ilość oleju zależy od wielkości naczynia, w którym nadziewane pączki będą smażone.

Będziesz potrzebować następujących składników:

  • Kefir 500 ml
  • Jajka 2 szt.
  • Cukier 1 łyżka
  • Cukier waniliowy 10 g
  • Maliny 100 g
  • Sól 1 szczypta
  • Proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
  • Cukier puder 3 łyżki
  • Mąka pszenna 500-600 g
  • Olej słonecznikowy 2 łyżki

Jak przygotować nadziewane pączki?

Jajka wymieszaj z solą, cukrem i cukrem waniliowym w głębokiej misce. Dodaj kefir wraz z olejem słonecznikowym. Po wymieszaniu, przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Następnie zagnieć ciasto, aż nie będzie się kleić do rąk.

Tak przygotowane ciasto rozwałkuj w formę roladki i pokrój. Każdy kawałek spłaszcz dłonią, tak aby możliwe było umieszczenie malin na środku.

Następnie złącz krawędzie i zwiń ciasto w kulkę. Podgrzej olej roślinny w rondlu, po czym zanurz pączki we wrzącym oleju do czasu, aż się zarumienią.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!