Tak przygotowane pomidory można jeść nawet codziennie – Wyjątkowa przekąska pomidorowa na niedzielny stół.

Prezentujemy przepis na wyjątkową przekąskę z pomidorów, która jest bardzo smaczna i każdy będzie chciał ją jeść nawet codziennie.

Dodatkową jej zaletą jest fakt, że można przy jej wykorzystaniu zaskoczyć domowników czy też gości czymś nowym i bardzo ciekawym. Bardzo fajnie sprawdzi się także w przypadku zaprezentowania jej na świątecznym stole.

Z całą pewnością większość gości będzie chciała uzyskać przepis na jej wykonanie. Poniżej prezentujemy przepis na wykonanie tej niezwykłej przekąski.

Składniki

  • 2 kilogramów pomidorów
  • 200 gramów cukru
  • 60 mililitrów octu
  • 2 łyżki soli
  • 2 papryki
  • 2 główki czosnku
  • 60 gramów pietruszki
  • 60 mililitrów oleju roślinnego

Jak przygotować?

Pomidory należy umyć, usunąć łodygi i pokroić w plastry. Po wykonaniu tych czynności należy włożyć je do słoika. Papryka powinna zostać obrana z nasion i pokrojona również w plastry.

Pietruszka i czosnek powinno zostać posiekane. Do blendera trzeba włożyć wszystkie przygotowane składniki poza pomidorami wraz z solą, octem i olejem roślinnym.

Po mieleniu powinniśmy uzyskać jednolitą masę. Powstałą marynatę należy wlać do słoika, w którym znajdują się wcześniej przygotowane pomidory.

Po równomiernym rozłożeniu sosu na pomidorach słoik trzeba odłożyć do lodówki na co najmniej jeden dzień. Słoik powinien stać do góry nogami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!