You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Nie są one rumiane, lecz blade i podawane są z sosem miodowym i roztopionym masłem. Są one niesamowicie puszyste i idealnie sprawdzą się na śniadanie lub kolacje. Te sycące naleśniki warto przyrządzić w swoim zaciszu domowym.
Bierzemy miskę i łączymy w niej wszystkie wyżej wymienione suche składniki. Następnie dodajemy jajko i mieszamy całość. Po tym kroku wlewamy do miski ciepłą wodę i olej rośliny. Ponownie dokładnie mieszamy.
Używamy trzepaczki lub miksera do ubicia ciasta i ubijamy je ok. 2 minuty. Po tym czasie, przestajemy ingerować w masę i przykrywa u ją i odstawiamy na bok na 40 minut.
Roztapiamy miód z masłem, ale nie dopuszczamy do zagotowania.
Rozgrzewamy patelnię, ale nie polewamy jej olejem. Ciasto wlewamy na środek patelni i nie rozprowadzamy go po bokach. Smażymy je tylko na jednej stronie i na średnim ogniu.
Naleśnik zdejmujemy z patelni, gdy jego powierzchnia już nie jest lepka.
Comments are closed.