You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ziemniaki można przygotować na niezliczoną ilość sposobów. Ten wyjątkowy przepis sprawi, że będą miały złocistą, niesamowicie chrupiącą skórkę. Będą świetnym dodatkiem do obiadu i na pewno Twoja rodzina je pokocha.
Umyte i obrane ziemniaki tniemy na ćwiartki i przebijamy szpikulcem w kilku miejscach. Jeśli ziemniaki są młode, będziemy piec je ze skórką.
Siekamy pietruszkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do miseczki z oliwą, przyprawami i musztardą. Następnie wkładamy tam ziemniaki i dokładnie mieszamy, by pokryły się oliwą.
W rękawie robimy kilka nacięć i przekładamy do niego ziemniaki. Całość pieczemy przez 40-60 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Wyjątkowo chrupiącą skórkę otrzymamy, gdy około 10 minut przed końcem pieczenia przetniemy górę rękawa. Należy też wtedy zmienić tryb na grillowanie.
Comments are closed.