Smaczne bułeczki z twarożkiem z babcinego przepisu – Znikają ze stołu w kilka chwil

Super smaczne bułeczki z twarożkiem z babcinego przepisu.

Przepis jest idealny, gdy pojawią się nieoczekiwani goście – przygotowanie bułeczek zajmuje tylko 15 minut.

Składniki:

  • 250 g zmielonego twarożku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 10 g cukru waniliowego
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 ml mleka

Pierwszym krokiem jest utarcie jajek z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą. Mielimy twarożek, aby następnie dodać go do jajek i starannie wymieszać.

Bierzemy drugą miskę, w której mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Następnie dodajemy wcześniej przygotowaną masę do drugiej miski i mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę.

Teraz, aby nasze twarogowe kuleczki miały odpowiedni kształt, formujemy w rękach kulki z masy.

Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Serowe kuleczki układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i smarujemy ich górę niewielką ilością oleju.

Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika na około 15 – 20 minut. Po upieczeniu przychodzi czas na ostateczne wykończenie – posypanie cukrem pudrem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!