You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Do przygotowania ciasta należy mąkę połączyć z jakiem, miękkim masłem i 50 g cukru, a także z łyżką śmietany oraz proszkiem do pieczenia. Z tych składników zagnieść ciasto, po czym uformować z niego kulkę i owinąć szczelnie folią spożywczą. Wstawić w lodówce na kwadrans.
Wystarczy dokładnie połączyć twarożek wraz z 4 łyżkami śmietany oraz 50 g cukru. Całość ubijać w blenderze aż do uzyskania gładkiej oraz jednolitej konsystencji.
Ciasto po upływie zalecanego czasu wyjąć c lodówki i zetrzeć jedną jego część na dno formy do pieczenia na tarce o grubych oczkach. Drugi kawałek zetrzeć, ale do osobnego naczynia, ponieważ przyda się na potem.
Następnie rozprowadzić masę twarogową i wyrównać, a potem rozprowadzić równomiernie startą drugą część ciasta. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika.
Comments are closed.