You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Rolada z kurczaka z pewnością wzbudzi podziw i posmakuje najbliższym. Jej przygotowanie, wbrew pozorom, jest bardzo proste. Z pewnością podoła jej nawet początkująca Pani Domu.
Pierś z kurczaka umyj i osusz, a następnie pokrój w kostkę. Pokrojone mięso przełóż do głębokiej miski. Do miski z mięsem dodaj sól, pieprz czarny oraz mieloną paprykę słodką. Ząbki czosnku oraz zioła posiekaj drobno i dodaj je do miski. Następnie wsyp żelatynę i całość dokładnie wymieszaj.
Pamiętaj, że zawsze możesz dodać swoje ulubione przyprawy i zioła (zioła prowansalskie, oregano) według własnego uznania. Mięsko przełóż w rękaw do pieczenia i uformuj z niego roladę. Zwróć uwagę, żeby rolada byłą odpowiednio ciasno zawinięta. Wolne brzegi rękawa do pieczenia zepnij klipsami.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego na 50 minut roladę. Po upłynięciu czasu wyjmij roladę i pozostaw do ostygnięcia. Gdy nie będzie już ciepła, przełóż ją do lodówki na około 3 godziny.
Comments are closed.