You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Taki przepis warto mieć, bo jest niezwykle neutralny. Ciasto nie zawiera dodatków w postaci orzechów czy owoców. Nie wszyscy je przecież lubią, a niektórzy nawet są na nie uczuleni, więc klasyk w postaci ciasta miodowego może się przydać.
Ciasto nadaje się na blachę o średnicy 26 cm. Jeśli chcecie zrobić je na blachę o średnicy 20 cm po prostu użyjcie połowy składników.
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Można je zamienić na margarynę. Później dodajemy miód oraz jedną szklankę cukru. Całość dobrze mieszamy.
Kolejny punkt to już pieczenie ciasta. Możemy użyć formy sylikonowej lub pergaminu wyciętego w kształcie koło. Na papierze rozprowadzamy łyżką poszczególne warstwy ciasta (może ich być około 8-10).
Mieszamy ją ze szklanką cukru, a następnie smarujemy górę i boki naszego ciasta. Na wierzch możemy położyć np. płatki czekoladowe, kolorowe posypki do deserów lub owoce, które lubimy.
Comments are closed.