Jak samodzielnie przyrządzić krem Rafaello – Hit w mojej kuchni. Obłędny smak

Jak samodzielnie przyrządzić krem rafaello?

Praliny rafaello to jedne z najpopularniejszych i najbardziej lubianych słodkości w przemyśle cukierniczym. Aksamitny smak sprawia, że łatwo trafia w gust wielu osób i na długo zostaje w pamięci.

Z tego względu warto spróbować samodzielnie przygotować krem rafaello na bazie kilku prostych składników, którym można przełożyć biszkopty, lub posmarować herbatniki.

Składniki:

  • 400 g mleka skondensowanego
  • dwie tabliczki białej czekolady (200g)
  • 200 g masła
  • 70 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Masę należy rozpocząć od roztopienia masła i czekolady w garnuszku na wolnym ogniu. Należy pilnować, aby mieszanka nie przypaliła się.

Następnie do lekko przestudzonego mleka z czekoladą dodać mleko skondensowane i dokładnie wymieszać. Na końcu wszystko połączyć z wiórkami kokosowymi.

Taki krem należy schłodzić w lodówce przez mniej więcej 4 – 5  godzin, lub wykorzystać do przygotowania deserów. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnych ciast i domowych wypieków, którym nada oryginalnego smaku.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!