You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Faszerowana cukinia to pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Jej wygląd zachwyci każdego, a do jej przygotowania potrzeba tylko kilku składników, które kupisz w każdym sklepie. Czas wybrać się na zakupy!
Najpierw cukinia – należy ją umyć i, w przypadku starszej cukinii, obrać. Następnie nacinamy ją wzdłuż – jakbyśmy chcieli pokroić ją w paski, jednak zostawiając kawałek nienaruszony. Całość solimy i odkładamy na 15 min, aby puściła soki
W międzyczasie przygotowujemy mięso – dodajemy do niego posiekaną cebulę, czosnek i pozostałe przyprawy. Całość mieszamy.
Tak przygotowanym mięsem nadziewamy cukinię, wpychając je między kolejne nacięte części.
Tak wypełnione warzywo przekładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową, następnie przykrywamy je kolejnym arkuszem folii.
Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 min. Następnie ściągamy folie, a cukinie posypujemy serem i znów wkładamy do piekarnika – tym razem do momentu, aż ser się rozpuści.
Comments are closed.