Wątróbka zrobiona w ten sposób wyjdzie delikatna oraz bardzo miękka. Po prostu niebo w ustach.

Wiele wartości odżywczych ma w sobie wątróbka wołowa. Doda Ci energii na cały dzień oraz zachwyci swoim pysznym smakiem. Szczególnie powinny ją jeść osoby z niedoborem żelaza oraz cynku.

 

Jest również niskokaloryczna oraz lekkostrawna. W większej ilości powinny jeść osoby o małym poziomie hemoglobiny. Zachęca ona również swoją niską ceną. Jest popularnym daniem, a co najważniejsze nie drogim. Zastanawiasz się jak ją odpowiednio zrobić?

 

Lubisz wątróbkę, ale chętnie spróbujesz zrobić ją w inny sposób. Zachęcam Cię do skorzystania z mojego przepisuj, gwarantuje że wszystkim na pewno będzie smakowała. Przygotuj potrzebne składniki.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 600 gram wątróbki
  • Cebula
  • Jajko
  • Do panierki mąka kukurydziana
  • 3 ząbki czosnku
  • Łyżeczka soli
  • Łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki sody
  • Olej słonecznikowy do smażenia

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na początku umyj oraz osusz wątróbkę. Pokrój w dużą kostkę.

2.Zacznij przygotowywać marynatę. Do miski wbij jajko, dodaj cukier, sodę oraz sól, następnie przez praskę przeciśnij czosnek. Wymieszaj to z wątróbką. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

3.Pokrój cebulę, następnie podsmaż na oleju słonecznikowym.

4.Kawałki zamarynowanej wątróbki obtocz w mące, następnie smaż na oleju. Trochę masła możesz dodać do smaku. Smaż z każdej strony po 3 minuty.

5.Na podsmażoną oraz zarumienioną wątróbkę wsyp usmażoną wcześniej cebulę , pamiętaj aby zmniejszyć temperaturę. Smaż tak przez 5 minut. To już wszystko!

 

Przygotowana wątróbka z tego przepisu jest delikatna oraz miękka. Jej skórka jest chrupiąca. Każdego skusi piękny zapach wątróbki. Przepis ten jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu.

 

Koniecznie przygotuj wątróbkę z tego przepisu, a Twoja rodzina będzie zachwycona, koniecznie podziel się ich reakcją. Napisz swoją opinię.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!