You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Cebulę kroimy w półpierścienie, umieszczamy w miseczce. Dodajemy majonez, sól oraz mielony pieprz i razem łączymy. Dokładnie myjemy pomidora i kroimy w plastry. W drugiej miseczce łączymy musztardę, keczup oraz jogurt naturalny lub śmietanę i mieszamy.
Schab, jak na kotlety, kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm, a następnie nacinamy je na powierzchni po obu stronach w kratkę. Mięso solimy, doprawiamy pieprzem z dwóch stron i układamy na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem.
Każdy nacięty plaster smarujemy przygotowanym sosem z drugiej miseczki, układamy plasterki pomidora, a na nie cebulę z majonezem. Całość przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagranego do 200 °C, a następnie pieczemy około 50 minut.
Około 10 minut przed końcem pieczenia ściągamy folię i układamy na każdym kawałku mięsa po plastrze żółtego sera, dalej zapiekamy. Jeśli lubicie to gotowe danie można posypać pokrojonym koperkiem i zajadać się do woli.
Comments are closed.