You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Całość zrobisz samodzielnie, w zaciszu swojej kuchni i będziesz mogła pochwalić się przed domownikami lub gośćmi wspaniałymi umiejętnościami kulinarnymi!
Na samym początku poczekaj, aż masło stanie się miękkie. Następnie wymieszaj je z przesianym cukrem pudrem, dodaj do tego mleko i całość dokładnie wymieszaj
Krem ten idealnie nadaje się do zdobienia oraz nadziewania ciast/ciasteczek, a także jest ekspresowy w wykonaniu!
Żółtka należy wymieszać z cukrem, wanilią oraz mąką na gładką masę (nie pozwól, aby zostały w niej grudki cukru). Mleko należy podgrzać.
Mieszaninę jajek wlej w całości do wrzącego mleka, a następnie gotuj to na małym ogniu. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu! Mieszanina z garnka będzie gotowa, kiedy delikatnie zgęstnieje.
Comments are closed.