Cukiernik zdradził, jak zrobić najlepszy krem do dekoracji i nadzienia ciast – to tylko 3 składniki – pasuje do wszystkich ciast i deserów

Mamy ogromną przyjemność zaprezentować Ci najlepszy krem do dekoracji i nadzienia ciast, o jakim kiedykolwiek słyszałaś!

Całość zrobisz samodzielnie, w zaciszu swojej kuchni i będziesz mogła pochwalić się przed domownikami lub gośćmi wspaniałymi umiejętnościami kulinarnymi!

Co będzie Ci potrzebne?

  • 125 g masła
  • 3 ml mleka
  • 200 g cukru pudru

Przygotowanie:

Na samym początku poczekaj, aż masło stanie się miękkie. Następnie wymieszaj je z przesianym cukrem pudrem, dodaj do tego mleko i całość dokładnie wymieszaj

Krem ten idealnie nadaje się do zdobienia oraz nadziewania ciast/ciasteczek, a także jest ekspresowy w wykonaniu!

Mamy w zanadrzu jeszcze wyśmienity krem budyniowy, do którego wykonania posłuży Ci:

  • 500 ml mleka
  • 200 g cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego/cukru waniliowego

Przygotowanie kremu budyniowego:

Żółtka należy wymieszać z cukrem, wanilią oraz mąką na gładką masę (nie pozwól, aby zostały w niej grudki cukru). Mleko należy podgrzać.

 

Mieszaninę jajek wlej w całości do wrzącego mleka, a następnie gotuj to na małym ogniu. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu! Mieszanina z garnka będzie gotowa, kiedy delikatnie zgęstnieje.

Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!