W zaledwie 10 min przygotujesz ten kefirowy przysmak. Wyjątkowy biszkopt z nadzieniem w środku

Prezentujemy przepis na wyjątkowy biszkopt na bazie kefiru.

Nie dość, że zawiera on ukryte nadzienie nadające mu wyjątkowy smak, to jeszcze da się je przygotować w 10-15 minut. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste i z całą pewnością każdy sobie z nim poradzi.

Niezbędne składniki

  • 2 sztuki jajek
  • 180 mililitrów kefiru
  • 100 gramów cukru
  • 200 gramów mąki
  • 100 gramów roztopionego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przygotowania

W misce należy przy użyciu trzepaczki wymieszać jajka, cukier, kefir i roztopione masło.

 

Do mieszaniny dodać należy mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać całość bardzo dokładnie. Połowę ciasta należy przelać na blachę do pieczenia, która będzie wyłożona papierem do pieczenia.

 

Na cieście należy rozprowadzić dżem.

 

Resztę ciasta należy wylać na blachę. Ciasto należy piec przez około 25-30 minut w piekarniku.

 

Po upieczeniu ciasta można je posypać cukrem pudrem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!