You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Specjaliści pracujący na Uniwersytecie w Birmingham postanowili sprawdzić wszystkie reakcje chemiczne zachodzące w procesie gotowania jaj w wodzie. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że taką wodę można wykorzystać w bardzo praktyczny sposób.
Rośliny podlewane wodą z przegotowanych jajek rosną nawet do 10 razy szybciej. Jeżeli namoczymy w niej nasiona, to te wydadzą bardzo silne pędy. Również i sadzonki stają się odporniejsze na różne choroby.
Aby skutecznie wykorzystać wodę po ugotowanych jajkach, zaraz po ich przygotowaniu odlej ją i odstaw, by ta trochę się schłodziła. Wystarczy tylko tyle, by móc poprawić stan swoich kwiatów – regularnie podlewaj rośliny taką wodą oraz pryskaj ich liście.
Jeżeli nie wiesz, które z twoich roślin potrzebują takiego wzmocnienia minerałami, to zwróć uwagę na ich liście – będą mieć one suche końce, a na ich powierzchni będą pojawiać się nieestetyczne, brązowe plamy.
Comments are closed.