You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wśród składników wyróżnia się przede wszystkim: 500 gram makaronu spaghetti, 150 gram boczku albo szynki, jeden ząbek czosnku i jedna szklanka kwaśnej śmietany, a także 100 gram sera topionego, oraz gałka muszkatołowa, sól, pieprz i oregano, wraz z dwoma kawałkami dobrze posiekanej cebuli.
Następnie, gotujemy makaron zgodnie z zamieszczoną instrukcją na opakowaniu, następnie pokroić cebulę i boczek, po czym usmażyć składniki na patelni, dodać topiony ser, rozpuścić i dokładnie i delikatnie wymieszać.
Kolejno, dodać śmietanę i czosnek, oraz przyprawy wedle upodobania, wraz ze szczyptą gałki muszkatołowej. Wymieszać, podgrzać, ale nie gotować.
Finalnie, wymieszać przygotowany sos z makaronem. Smacznego!
Comments are closed.