You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Od teraz możesz przygotować taki deser w domu, a do jego wykonania będziesz potrzebować dosłownie kilku składników i niewiele czasu. Nie wymaga on pieczenia, a jego delikatna konsystencja wręcz rozpływa się w ustach.
Każdą z galaretek wsyp do osobnego, małego naczynka. Każdą z nich zalej 300 ml wrzątku. Dobrze wymieszaj każdą z galaretek i poczekaj aż wszystko się rozpuści. Po ostudzeniu, każdą z nich wstaw na około 2 h do lodówki, w celu jej dobrego stężenia. 20 g żelatyny zalej ok. 50 ml wody i odstaw na kilka minut na bok.
Po tym czasie rozpuść żelatynę w niewielkim rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Następnie wymieszaj ją dokładnie ze skondensowanym mlekiem.
Gdy galaretki stężeją, wyjmij je z lodówki i pokrój w kosteczkę. W wybranym naczyniu wymieszaj pokrojoną galaretkę z mlekiem skondensowanym. Deser umieść w lodówce na kilka godzin, najlepiej – na całą noc. Deser możesz przygotować również na kruchym spodzie. Możesz przygotować go w bardzo prosty sposób.
Herbatniczki zmiel w blenderze i wymieszaj ze z rozpuszczonym masłem. Wyłóż masę na dnie wybranego naczynia, a następnie wylej na nią wyżej przygotowaną piankę z galaretką.
Comments are closed.