You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Kawowy krem mascarpone świetnie sprawdzi się do wykonania włoskiego deseru Tiramisu. Można go również wykorzystać do przełożenia dowolnego ciasta i tortu lub podać schłodzony jako deser. Jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Kawę rozpuszczalną wymieszać z gorącą wodą i wystudzić. Schłodzoną śmietankę zmiksować na sztywno z cukrem pudrem i kawą. Następnie nie przerywając miksowania, dodać stopniowo schłodzony serek mascarpone. Miksować do czasu uzyskania puszystej i jednolitej konsystencji.
Kremem mascarpone przełożyć biszkopty do Tiramisu lub schłodzić i podać jako deser np. z owocami. Kawowy krem mascarpone przed podaniem najlepiej schłodzić. Jeśli krem jest przeznaczony dla dzieci, należy wykorzystać kawę bezkofeinową lub zastąpić ją naturalnym kakao, czy też kawą inką.
Comments are closed.