Delikatna i puszysta beza – w zaledwie kilka minut. Delikatna jak chmurka bez użycia miksera.

Jak wiadomo, pieczenie bezy w piekarniku jest czasochłonne, dlatego poniżej proponujemy przepis na bezę, którą wykonasz w zaledwie 10 minut!

Beza to bardzo popularny typ deseru, który swojej strukturze jest nie tylko bardzo lekki, ale również bardzo apetyczny.

SKŁADNIKI

  • kurze białko 1 sztuka,
  • cukier puder 300 gram.

PRZYGOTOWANIE

Białko kurze wraz z cukrem wymieszaj za pomocą rąk tak, aby utworzyła się jednolita masa. Z powstałej masy ulep małe kulki i ułóż je na papierowym ręczniku, wyłożonym na talerzu w odległości około 5 cm od siebie.

Wstaw talerz do kuchenki mikrofalowej na około 2-3 minuty, wybierając najwyższą moc. SMACZNEGO!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!