You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Natrafiłam przypadkiem u znajomej na przepis na podstawie twarogu. Prawdziwym uczuciem do niego zapałałam w momencie, gdy pierwszy raz upiekłam przepyszne roladki twarogowe. To wszystko dlatego, że jest bardzo wdzięczne do pracy.
Na początku dodawałam do środka tylko odrobiny cukru. Z czasem znalazłam sposób, jak zrobić to lepiej, a cały sukces zawdzięczam wiórkom kokosowym!
W jednej misce wymieszaj twaróg z solą i kosteczkami masła. Widelcem rozgnieć wszystko aż do uzyskania gładkiej masy.
Do tego dodaj proszek do pieczenia i połowę porcji mąki, które uprzednio trzeba przesiać. Powoli dodawaj pozostałą porcję mąki (według uznania) i ugniataj zwarte ciasto.
Podziel kulę na dwie równe części, a następnie każdą z nich rozwałkuj do grubości 2-3 mm. Usuń nieładne krawędzie.
Każdy z kawałków oprósz z wierzchu wiórkami kokosowymi z dodatkiem cukru, a następnie zacznij zwijać całość w roladę.
Powykrawaj 5 cm kawałki, wyłóż na blaszkę (pamiętaj o papierze do pieczenia!). Całość wypiekaj 20 minut w piecu rozgrzanym do temp. 180 stopni.
Comments are closed.