Oto mój przepis na przepyszną domową chałwę. Już nigdy nie kupię w sklepie. Ta jest obłędna w smaku

CHAŁWA, KTÓRĄ ZROBISZ SAM!

 

Chałwa to niebiański smakołyk, który rozpływa się w ustach. Jest przysmakiem zarówno tym starszych, jak i młodszych. A co jeśli można ją zrobić samodzielnie?

To brzmi świetnie! W końcu wszystko, co wygodzi spod domowej ręki smakuje o wiele lepiej, niż najdroższy, najładniej wyglądający produkt ze sklepowej półki.

 

Oprócz przyjemności wynikającej z przygotowania własnej chałwy, warto mieć na uwadze właściwości zdrowotne takiego domowego wyrobu.

To my decydujemy jakie składniki ma zawierać dana słodycz, a podczas jej przygotowania nie dodajemy żadnych konserwantów, ani produktów sztucznego pochodzenia – w przeciwieństwie do chałwy ze sklepu, która jest naszpikowana wręcz utwardzaczami i innymi substancjami utrwalającymi.

 

Dodatkowo jeśli jesteśmy na diecie, zdrowo się odżywiamy lub jesteśmy osobami pro-eko, przygotowanie tej chałwy jest  rozwiązaniem idealnym.

Zacznijmy więc wyrób własnej, zdrowej i pysznej chałwy (bez dodatku cukru i maki), który zajmie nam zaledwie 10 min!

SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 100 gram orzechów arachidowych
  • 200 gram nasion słonecznika

PRZYGOTOWANIE

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!