Chlebek zapiekany z serem

Jak macie ochotę na coś oryginalnego, pełnego ciągnącego się sera, z chrupiącą skórką, to danie jest dla Ciebie! Jest niezwykle łatwe w przygotowaniu, a smak zdecydowanie Cię zaskoczy! Pozostaje jedynie zachować ten przepis, kupić składniki i brać się do roboty!

 

Dodajcie ulubione grillowane lub gotowane na parze warzywa, a nie pożałujecie! S

 

Składniki:
1 mały chlebek
75 g masła
2 ząbki czosnku
180 g serka śmietankowego
150 ml mleka
50 g tartej mozzarelli
50 g parmezanu
1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu
1 żółtko

 

<b>Składniki:</b> <br>1 mały chlebek <br>75 g masła <br>2 ząbki czosnku <br>
Przygotowanie:

1.Ściąć wierzch chlebka, odłożyć odciętą część. W środku wyciąć okrągły otwór. Miąższ oraz wierzchołek chleba pokroić w kostkę.

2.Masło roztopić, dodać drobno posiekany czosnek, wymieszać. Pędzelkiem, zamoczonym w maśle, posmarować chlebek w środku. Resztą masła posmarować kawałki chlebka.

3.W misce połączyć serek śmietankowy, mozzarellę, parmezan oraz mleko, a następnie doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

4.Masę serową przełożyć do chlebka, posmarować wierzch żółtkiem.

5.Na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia, ułożyć chlebek oraz grzanki.

6.Piec w 180 stopniach 25 minut, aż ser nabierze złotego koloru.

<b>Przygotowanie:</b> <br> <br><b>1.</b>Ściąć wierzch chlebka, odłożyć odciętą

 

Dodajcie ulubione grillowane lub gotowane na parze warzywa, a nie pożałujecie! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!