You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jak macie ochotę na coś oryginalnego, pełnego ciągnącego się sera, z chrupiącą skórką, to danie jest dla Ciebie! Jest niezwykle łatwe w przygotowaniu, a smak zdecydowanie Cię zaskoczy! Pozostaje jedynie zachować ten przepis, kupić składniki i brać się do roboty!
Składniki:
1 mały chlebek
75 g masła
2 ząbki czosnku
180 g serka śmietankowego
150 ml mleka
50 g tartej mozzarelli
50 g parmezanu
1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu
1 żółtko
1.Ściąć wierzch chlebka, odłożyć odciętą część. W środku wyciąć okrągły otwór. Miąższ oraz wierzchołek chleba pokroić w kostkę.
2.Masło roztopić, dodać drobno posiekany czosnek, wymieszać. Pędzelkiem, zamoczonym w maśle, posmarować chlebek w środku. Resztą masła posmarować kawałki chlebka.
3.W misce połączyć serek śmietankowy, mozzarellę, parmezan oraz mleko, a następnie doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
4.Masę serową przełożyć do chlebka, posmarować wierzch żółtkiem.
5.Na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia, ułożyć chlebek oraz grzanki.
6.Piec w 180 stopniach 25 minut, aż ser nabierze złotego koloru.
Dodajcie ulubione grillowane lub gotowane na parze warzywa, a nie pożałujecie! Smacznego!
Comments are closed.