You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Gdy sezon na cukinię w pełni, świetnym pomysłem będzie przyrządzenie cukinii po koreańsku! Jej pikantny smak jest niezwykle ciekawy, zwłaszcza dla miłośników ostrych dań.
Cukinię pokrój w jak najcieńsze plastry. Warto wybrać warzywo młode, gdyż nie zawiera pestek. Umieść w misce i posól, po czym odstaw na około pół godziny.
W międzyczasie obierz marchewkę i pokrój ją w paski. Możesz zetrzeć ją na tarce do marchewki po koreańsku, jeżeli taką posiadasz. Umieść w misce, posól szczypta soli i również odstaw na około pół godziny.
Teraz wróć do cukinii i odciśnij z niej całą wodę. Analogicznie postąp z marchewką, po czym dodaj ją do cukinii. Polej je dressingiem, który wcześniej przygotowałeś.
Całość bardzo starannie wymieszaj i odstaw do lodówki. Potrawa powinna spędzić tam przynajmniej dwadzieścia minut.
Zdajemy sobie sprawę, że to ciężkie, gdyż prawdopodobnie będziesz mieć ochotę od razu ją zjeść. Zapewniamy jednak, że na prawdę warto poczekać.
Comments are closed.