Szybkie ciasto bananowe bez pieczenia. Dla niespodziewanych gości. Z tego przepisu zrobisz je raz dwa

Błyskawiczne i bardzo smaczne ciasto bananowe.

Jeśli nie jesteś zwolennikiem pieczenia, to będzie ono dla Ciebie idealne, bo po przygotowaniu wymaga jedynie włożenia do lodówki!

Przygotuj:

  • 6 bananów,
  • 0,5 litra kwaśnej śmietany,
  • 0,3 litra mleka,
  • szklankę cukru,
  • 2 opakowania biszkoptów,
  • czekoladę,
  • swoje ulubione owoce (do dekoracji).

Sposób wykonania:

Banany obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Kwaśną śmietanę ubij z cukrem. Biszkopty zamocz na parę sekund w mleku.

Połóż w ten sposób przygotowane biszkopty na dnie naczynia. Na nich ułóż banany, następnie śmietanę. Powtarzaj kolejne warstwy aż do wyczerpania biszkoptów, bananów i śmietany.

Rozdrobnij lub zetrzyj na tarce czekoladę, na wierzchu ułóż pokrojone owoce. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!