You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Deser doskonale sprawdzi się na przyjście gości, jak i do zjedzenia jako przekąska w domowym zaciszu. Jest tak łagodny i puszysty, że zakocha się w nim dosłownie każdy!
A co najlepsze, do przygotowania tego smakowitego deseru są ci potrzebne składniki, które niemal każdy znajdzie u siebie w kuchennych szafkach!
Oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę przy pomocy miksera. Dodaj do piany sześć łyżek cukru pudru i ubijaj dalej. Następnie dodaj do ciasta sześć łyżek mąki i wymieszaj łagodnie ciasto Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Na blachę wyłóż ciasto i rozprowadź j równomiernie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni.
Włóż ciasto do rozgrzanego piekarnika na czas 20 min. Gotowość ciasta sprawdzaj przy pomocy wykałaczki.
Przygotowanie kremu: Ubij żółtka z sześcioma łyżkami cukru przy pomocy miksera. Dodaj resztę mąki, budyń oraz dwie łyżki mleka. Wszystko wymieszaj na gładką masę. Zagotuj resztę mleka, ostudź je i dodaj żółtka z masłem. Wymieszaj.
Comments are closed.