You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ten przepis zapewni Ci w tym daniu same witaminy, ponieważ jego przygotowanie nie wymaga jajek, tłuszczu. Zjedz zdrowo i smacznie!
Na samym początku należy dokładnie umyć cukinię, a później pokroić ją w plasterki o grubości około 0,5-1 cm. Plasterki te wkładamy do miski, solimy je, dodajemy nasze ulubione przyprawy.
Plasterki cukinii odstawiamy do miski na 10 minut. Po określonym czasie cukinię należy położyć na drucianą kratę lub blasze do pieczenia (pamiętaj, że jeżeli zdecydujesz się na blachę, pokryj ją pergaminem tak, aby cukinia nie przywarła podczas pieczenia do jej spodu).
Piekarnik należy rozgrzać do 200 stopni, a kiedy będzie on gotowy do użycia, wkładamy do niego kratę lub blachę z cukinią i pieczemy ją ta długo, aż stanie się rumiana i miękka. Podczas gdy cukinia będzie w piekarniku, nie marnujemy czasu i zabieramy się za przygotowanie przepysznego sosu. Jogurt mieszamy z posiekanymi ziołami i rukolą, a także z solą, przyprawami i czosnkiem.
Kiedy cukinia będzie gotowa, zaczynamy formować z wszystkich gotowych produktów ciasto. Cukinię należy rozłożyć na dużym talerzu, a następnie posmarować ją sosem i zetrzeć na nią ser.
Comments are closed.