You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Takim może okazać się wypiek z orzechami, ekspandowanymi ziarnami amarantusa i orkiszu. Do tego dochodzi smaczny krem i kawa, której mocną nutę każdy zdoła wyczuć. Najlepiej skosztować go po tym, jak spędzi w lodówce kilka godzin lub całą noc.
Tortownicę o średnicy 26 centymetrów wysmarować masłem. Na jej spód wyłożyć herbatniki do całkowitego wypełnienia. W misie miksera umieścić schłodzoną śmietanę. Dodać serek mascarpone, cukier i kawę. Wszystkie składniki zmiksować do czasu połączenia się w jednolitą i gęstą masę.
Dodać pokrojone orzechy oraz ziarna, całość wymieszać. Połowę masy wyłożyć na tortownicę pokrytą herbatnikami. Na masę położyć pozostałą część herbatników, następnie drugą połowę masy. Wierzch ciasta wyrównać, posypać przeznaczonym do tego orkiszem oraz płatkami migdałów.
Comments are closed.