You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Sposób przygotowania ciasta z jogurtowym nadzieniem jest bardzo prosty. W dodatku ilość składników potrzebnych do jego zrobienia jest niewielka! Piekąc to apetyczne ciasto, nie tylko zaoszczędzisz czas, ale i zadowolisz podniebienie swoje i gości. Ten przepyszny deser potrafi zadowolić nawet największego łasucha!
Do naczynia włóż, a następnie dokładnie wymieszaj dwa żółtka i cukier. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Wsyp do całości proszek do pieczenia, mąkę, startą skórkę cytryny lub limonki, a także sól. Wszystko precyzyjnie rozmieszaj aż do momentu, kiedy masa stanie się gładka.
Podziel uzyskane ciasto na dwie połowy i owiń je w folię spożywczą, po czym wstaw do zamrażali na 30 minut.
Wyjmij ciasto z zamrażarki i przygotuj formę. Na jej dnie ułóż pierwszą połowę ciasta.
Rozpocznij przygotowanie nadzienia. W tym celu wbij do nowego naczynia białka z jaj i dodaj cukier, a następnie ubijaj je do momentu uzyskania sztywnej piany. Do drugiej miski wlej jogurt waniliowy, włóż 50 g mąki i wymieszaj z ubitymi jajkami.
Powstałe nadzienie rozprowadź równomiernie w formie, po czym przykryj je drugą połową ciasta. Całość włóż do piekarnika i piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.
Comments are closed.