You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Dlatego dzisiaj podzielę się z Tobą przepisem na wypiek, który rozpływa się ustach dzięki płatkom tartego ciasta i delikatnej konsystencji pysznego twarogu.
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia łączymy z jajkiem, połową cukru, śmietaną i miękkim masłem. Dokładnie zagniatamy ciasto, formujemy w kulę i owinięte w folię wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.
twarożek łączymy ze śmietaną oraz pozostałym cukrem i ubijamy mikserem lub blenderem do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Po 15 minutach – wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na dwie równe części. Jedną część ciasta należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na blachę pieczenia.
Na warstwę startego ciasta układamy masę twarogową i wyrównujemy tak, by pokryła cały spód. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.
Pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze do 180 stopni Celsjusza.
Comments are closed.