You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Warto więc umilić sobie czas i przygotować smaczne ciasto. Słyszeliście o zemście teściowej? Tak, tak to ciasto, które przygotować możemy nie tylko na wizytę teściowej, ale świetnie sprawdzi się też na niedzielne, leniwe popołudnie. Jak go przygotować?
Ciasto zemsta teściowej to ciasto orzeźwiające i lekko kwaskowate, a jednocześnie z nutą słodyczy, dzięki wiśniowej warstwie i słodkiej śmietankowej masie. Dodanie płatków migdałowych zapewni jego chrupkość, a galaretkowa masa na bazie soku orzeźwi. Całość stworzy ciasto idealne na każdą okazję.
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, a następnie wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie po schłodzeniu ciasto należy przełożyć do dwóch brytfanek o wielkości ok. 25 cm na 36 cm. Ciasto na pierwszej brytfance należy nakłuć widelcem, a następnie piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Z kolei ciasto z drugiej brytfanki zostanie pokryte bazą migdałową.
Comments are closed.