You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Białka należy ubić z cukrem pudrem na sztywno, a następnie wylać na przygotowane wcześniej ciasto rozkładając masę równomiernie. Następnie ciasto należy posypać płatkami migdałowymi i piec przez około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Na koniec należy przygotować masę wiśniową oraz śmietanową.
Potrzebne będą następujące składniki:
Galaretkę, żelatynę i sok wiśniowy należy rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, a następnie dodać mrożone wiśnie. Gdy galaretka zacznie tężeć masę należy wylać na ostudzone ciasto kruche.
Jeśli chodzi o przygotowanie masy śmietanowej to 500 ml śmietany kremówki należy zmiksować z cukrem pudrem (pół szklanki), a następnie dodać 3 lub 4 szklanki żelatyny zmieszane z gorącą wodą (1/3 szklanki).
Comments are closed.