You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Składniki:
Nadzienie:
Sos:
Dodatkowo:
Zacznij od przygotowanie głównego składniku – czyli cukinii. Dokładnie ją umyć, jej końce odetnij. Dla ładniejszego wyglądu, możesz obierać skórkę (co dwa) , tak aby powstał pasek nie obrany i obrany itd. Cukinię pokrój w grubsze krążki, około 2 cm. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, możesz zacząć układać krążki cukiniowe.
W osobnej miseczce przygotuj mieszankę warzyw z olejem/oliwą. Dokładnie wymieszaj i nasmaruj nią każdy krążek cukinii. Tak przygotowane warzywo zapiecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach. W czasie gdy cukinia się piecze, przygotuj resztę składników.
Zacznij od pokrojenia papryki, cebuli i czosnku, pomidorów (najlepiej delikatnie naciąć i polać gorącą wody, w celu pozbycia się skórki. i mięsa.
Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż do uzyskania złocistego koloru – dodaj paprykę i podsmaż. Następnie włóż kurczaka – gdy się usmaży dodaj pomidory i dopraw przyprawami. Smaż do momenty aż mięso będzie gotowe a warzywa miękkie.
Gdy krążki z cukinii są gotowe, wyjmij je z piekarnika. Delikatnie wciśnij miąższ do środka. W zrobioną lukę włóż przygotowane nadzienie. Aby ładnie wyglądało na wierzchu poukładaj plasterki pomidorów. Zalej sosem i obsyp startym serem – zapiekaj. Nagrzany do 200 stopni piekarnik i 30 minut powinno wystarczyć abyś spróbował tej znakomitej przekąski.
Comments are closed.