You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Dokładnie umyj mięso, następnie za pomocą ręcznika papierowego osusz je i pokrój na kostkę o średniej wielkości. Do dużego garnka (4 l) wlej wodę i gotuj mięso wraz z liściem laurowym przez około 20 minut.
2. Po upływie tego czasu wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Na rozgrzaną patelnię wlej olej , następnie wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę dopraw solą, pieprzem , całość przenieść do garnka.
3. Jajka ubij w misce i małym strumyczkiem wlewaj do zupy ciągle mieszając, przez 7 minut gotuj.
4. Dodaj na sam koniec posiekany koperek, wymieszaj i zdejmij z ognia. Na 30 minut zostaw pod przykryciem.
5. Kromki chleba pokrój w kosteczkę, smaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. To już wszystko!
Przygotowaną zupę podawaj z gotowymi grzankami. Zaprosi swoich bliskich na pyszną zupę. Życzę smacznego!
Comments are closed.