Domowa przekąska z twarogu – jak zrobisz to podziękujesz mi za ten przepis. Każdy w domu ją uwielbia.

Przygotuj sobie duży garnek, do którego zmieścisz twaróg i litr mleka. Całość gotuj na dużym ogniu, czasem zamieszaj. Nie pozwól, by twaróg zaczął się topić. W odpowiednim momencie zdejmij garnek z palnika.

Przygotuj resztę składników – oliwki pokrój na ćwiartki, a szynkę w kostkę. Posiekaj także pomidory i zioła, jeśli chcesz ich użyć.

 

 

Przygotowany twaróg odcedź za pomocą durszlaka, dobrze odciśnij ser z serwatki. Do twarożku dodaj masło oraz wszystkie sypkie produkty – sodę, kurkumę oraz łyżeczkę soli.

 

 

Twaróg ponownie włóż do garnka, staraj się cały czas mieszać zawartość rondla. Gdy masa będzie już gładka, dodaj do niego wszystkie przygotowane składniki, których do tej pory nie użyłaś.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!