You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wielu z nas myśląc o lekarz na w swoich wyobrażeniach różnorodne specyfiki dostępne w aptekach, jednak niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że takie same rezultaty może uzyskać z dobrze nam znanego warzywa, którym jest marchew.
Jest doskonałym źródłem witaminy A oraz karotenu, które są niezastąpione dla prawidłowego działania narządu wzroku. Marchew posiada również duże ilości witamin B, C i K oraz minerałów wapnia, żelaza, potasu, manganu, magnezu oraz fosforu.
Swoje zastosowanie znajduje również w walce z kaszlem, dlatego podczas leczenia może się okazać niezastąpioną pomocą.
Do przygotowania syropu na kaszel będziesz potrzebować:
Najpierw obierz marchew i drobno pokrój, a następnie umieść w garnku i zalej wodą. Gotuj przykrytą marchew na średnim ogniu, aż do zmięknięcia marchwi. Na koniec dodaj imbir i wszystko razem zmiksuj na gładką masę.
Poczekaj, aż ostygnie, po czym dodaj miód i powtórnie zmiksuj. Uzyskany syrop przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.
Codziennie spożywaj 3-4 łyżki syropu, a dzięki temu już po upłynięciu 1-2 dni zapomnisz o uporczywym kaszlu. Działa również pomocnie przy usuwaniu flegmy z płuc.
Comments are closed.