You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Używaj klasycznych herbatników, biszkoptów lub ciasteczek bez dodatków.
1.Na samym początku przygotuj krem. Będzie to budyń domowy. Na małym ogniu zagotuj w garnku 250 ml mleka. Do reszty mleka czyli 250 ml dodaj ekstrakt waniliowy, żółtko, 3 łyżki cukru oraz skrobię. Całość wymieszaj dokładnie.
2.Przygotowaną mieszankę wlej do gotującego się mleka i co jakiś czas mieszaj, aż całkowicie masa zgęstnieje. Odstaw na bok , aż wystygnie.
3.Folia spożywczą lub papierem do pieczenia wyłóż formę. Na sam początek wyłóż ciasteczka , a później postępuj naprzemiennie układając z kremem. Ostatnią warstwą muszą być ciasteczka.
4.Przygotuj polewę. Do garnka włóż łyżkę mleka, kakao oraz 4 łyżki cukru, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gdy wrzała będzie masa dodaj masło i zmniejsz ogień i gotuj do całkowitego rozpuszczenia się masła. Zdejmij z ognia , następnie polej na całą powierzchnię ciasta i później włóż do lodówki. Życzę smacznego!
Comments are closed.