You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Niezwykle piękna i oryginalna sałatka „Pola Elizejskie” Sałatka na stole wygląda pięknie i nietypowo, a poza tym jest bardzo smaczna. Ta sałatka jest idealna na np. świąteczny stół.
Sałatka jest układana warstwami, a niektóre składniki są układane na wierzchu w postaci pasków
podzielonych majonezem. Ugotuj jajka, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzyj na
drobnej tarce. Ogórki pokrój w paski.
Pomidory również pokrój w paski, jeśli nie są zbyt mięsiste, lepiej usuń nadmiar soku i nasion. Kiełbasę lub szynkę pokrój w paski. Następnie ułóż sałatkę warstwami: (nie zapomnij zostawić część składników do dekoracji). „Siatkę” z majonezu zrobisz wyciskając go ze szprycy cukierniczej.
1 warstwa: tarty ser i majonez wg. uznania
2 warstwa: kiełbasa i majonez wg. uznania
3 warstwa: starte jaja i majonez wg. uznania
4 warstwa: pomidory i majonez wg. uznania
5 warstwa: ogórki i majonez wg. uznania
Ozdabiamy górę w postaci pasków kiełbasy, sera, pomidora i ogórka podzielonego „siatką” majonezu.
Wzdłuż krawędzi można umieścić zioła. Sałatka jest gotowa! Smacznego!
Comments are closed.