Smaczny przepis na farsz warzywny do naleśników. Kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują

Smaczny przepis na farsz warzywny do naleśników. Sprawdzony na każdą okazję.

Czasami przyjdzie ochota na coś pysznego do jedzenia. Lodówka świeci pustkami, a na zakupy nie ma czasu. Wtedy z powodzeniem można wykorzystać przepis na naleśniki z farszem.

Składniki

  • dwie zwykłe marchewki
  • dwie cebule
  • 3 jaja
  • 10 dag twardego sera
  • odrobina soli i pieprzu
  • olej

Jak przyrządzić?

Warzywa obieramy i myjemy pod bieżącą wodą. Marchewkę trzemy na tarce, a cebule kroimy w niewielkie kosteczki.

 

Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie wrzucamy warzywa i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy około 20 minut. Jeśli marchew ma zbyt dużo miąższu, dolewamy odrobinę wody. Kiedy marchewki osiągną odpowiednia miękkość, dorzucamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko mieszamy przez około 5 minut.

 

Gotowy farsz wkładamy do miski i czekamy, aż osiągnie temperaturę pokojową. Kiedy wystygnie, ścieramy na tarce 10 dag twardego sera i dorzucamy go do farszu. Teraz przygotowujemy naleśniki według najlepszego przepisu. Kiedy już to zrobimy, do placka dodajemy łyżkę farszu i zawijamy w kopertę.

 

Na koniec naleśniki podgrzewamy (na patelni lub w mikrofalówce), tak aby uzyskały odpowiednią temperaturę. Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!