You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Czasami przyjdzie ochota na coś pysznego do jedzenia. Lodówka świeci pustkami, a na zakupy nie ma czasu. Wtedy z powodzeniem można wykorzystać przepis na naleśniki z farszem.
Warzywa obieramy i myjemy pod bieżącą wodą. Marchewkę trzemy na tarce, a cebule kroimy w niewielkie kosteczki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie wrzucamy warzywa i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy około 20 minut. Jeśli marchew ma zbyt dużo miąższu, dolewamy odrobinę wody. Kiedy marchewki osiągną odpowiednia miękkość, dorzucamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko mieszamy przez około 5 minut.
Gotowy farsz wkładamy do miski i czekamy, aż osiągnie temperaturę pokojową. Kiedy wystygnie, ścieramy na tarce 10 dag twardego sera i dorzucamy go do farszu. Teraz przygotowujemy naleśniki według najlepszego przepisu. Kiedy już to zrobimy, do placka dodajemy łyżkę farszu i zawijamy w kopertę.
Comments are closed.