You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To danie jest niezwykle smaczne i pięknie wygląda, ale również stanowi źródło substancji odpowiadających m. in. za prawidłowe funkcjonowanie tkanki kostnej, chrzęstnej i mięśniowej. Jedzenie galarety pomaga również utrzymać elastyczność naczyń krwionośnych i zdrowe zęby.
Ta potrawa zawiera również dużo kolagenu – substancji, która z pewnością (zwłaszcza kobietom) kojarzy się z utrzymaniem pięknej, elastycznej i jędrnej skóry. Zaserwuj rodzinie i gościom to pyszne i zdrowe danie.
Jego przygotowanie nie jest wcale takie trudne, nie wymaga też wyszukanych składników. Czekanie, aż galareta stężeje w lodówce, na pewno będzie nagrodzone!
Wlej wodę do garnka, włóż do niej mięso i doprowadź do wrzenia. Gdy wytworzy się piana (szumowiny), usuń ją i zmień wodę.
Warzywa (poza czosnkiem) umyj i obierz, włóż do garnka z mięsem. Dodaj liście i przyprawy. Gotuj całość przez ok. 4 godziny, aż mięso zmięknie i będzie ładnie odchodzić od kości.
Obierz czosnek i zmiażdż ząbki za pomocą praski. Wlej ok. 2 łyżek wazowych bulionu.
Pozostaw na 5 minut, przecedź pozostały bulion dwa razy. Odcedź czosnek i przelej cały bulion przez sitko z czosnkiem.
Pokrój mięso na nieduże kawałki. Na dnie szklanego naczynia ułóż umyte liście pietruszki i posiekaną marchewkę, tworząc dowolny wzór.
Rozłóż równomiernie mięso, wylej bulion. Wstaw naczynie do lodówki najlepiej na całą noc.
Comments are closed.