You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Świetnie sprawdzi się również jako szybkie śniadanie lub sycący podwieczorek. Jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smak podbije niejedno podniebienie. Można je podawać z cukrem pudrem, śmietaną lub ulubionym jogurtem. Jeżeli przygotujesz je raz, już nigdy więcej nie będziesz robić innych placków.
Składniki:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozbij jajko i dodaj je do jabłek. Dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj sól, sodę oczyszczoną oraz cukier i wszystko dokładnie wymieszaj. Wrzuć do masy kaszę mannę, wymieszaj składniki i odstaw masę na ok 20 – 30 minut, aby kasza zdążyła spęcznieć.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim niewielkie placuszki z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru. Pamiętaj o tym, aby ognień nie był zbyt duży, bo placki będą mogły szybko się przypalić.
Comments are closed.