You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Poniżej przedstawiono przepis, który gwarantuje rewelacyjny smak, a może go zrobić każdy. Jest szybki, prosty i nie potrzeba do niego żadnych sztucznych dodatków – jest pozbawiony konserwantów czy barwników. Pokochają go wszystkie osoby, które lubią tradycyjne rozwiązania – do przygotowania lodów potrzebne Ci będą jedynie dwa składniki oraz wafle. Bez obaw można je podawać całej rodzinie!
1. Około pół godziny przed rozpoczęciem przygotowywania lodów najlepiej wstaw do zamrażarki miskę, w której będziesz przygotowywać później lodową masę.
2. Do wyciągniętej miski wlej schłodzoną śmietankę i ubijaj ją na dużej prędkości miksera przez 5-7 minut.
3. Po ubiciu śmietanki wlej do niej cienkim strumieniem mleczko skondensowane i mieszaj na powolnych obrotach przez około minutę, aż masa całkowicie się ze sobą połączy.
4. Rozłóż wafle na dnie prostokątnego pojemnika – jeśli rozmiar wafli nie jest dopasowany do jego wymiarów, przycinaj boki i dostosuj w ten sposób wafle do dna. Następnie rozprowadź z pomocą łyżki na spodzie ubitą masę, a całość przykryj kolejnym waflem.
5. Umieść całość w zamrażarce na około 4-6 godzin. Możesz wykonać przepis wieczorem i zostawić masę na całą noc, by lepiej stężała. Po wyjęciu lody są już gotowe do spożycia.
Comments are closed.