Poranna przyjemność: Pasty kanapkowe idealne na śniadanie – szybko i pysznie

Te dwa przepisy na domowe pasty kanapkowe na pewno pokocha cała Twoja rodzina. Przygotujesz je bardzo szybko i zasmakują każdemu, nawet największym niejadkom.

Domowe pasty są świetnym pomysłem, ponieważ ich przygotowanie nie tylko zajmuje bardzo mało czasu. Również możemy je trzymać w lodówce przez długi czas, nie martwiąc się o świeżość. Będą świetnym pomysłem na niezapowiedzianych gości, a także na szybkie śniadanie.

Pasta ogórkowa

Jakich składników potrzebujemy?

  • 150 g twarogu
  • pęczek koperku
  • jeden górek
  • jeden ząbek czosnku
  • sól oraz pieprz do smaku

 

Jak przygotować pastę?

Zioła należy umyć, osuszyć i drobno posiekać. Następnie trzeba obrać ogórka i zetrzeć go na drobnej tarce, a kolejnym krokiem jest odciśnięcie soku rękami. Zioła należy wymieszać z ogórkiem i twarogiem, a potem dodać sól i czarny pieprz oraz ponownie całość wymieszać.

Pasta grzybowa

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!