You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Każdy kto uwielbia kapustę powinien wypróbować przepis na przepyszne placki z tym warzywem, które wyglądem przypominają tradycyjne placki ziemniaczane. Przygotowuje się je szybko i są niezwykle smaczne.
Potrawa jest niskokaloryczna dlatego nie obawiaj się jej zrobić także wtedy, gdy jesteś na diecie. Co potrzeba do przygotowania takich placków?
Kapustę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce tak, aby otrzymać około 400 g. Na tarce zetrzyj również cebulę i dodaj do miski z kapustą.
Następnie wklej kefir, dorzuć jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż uzyskasz gęstą masę.
Rozgrzej olej na patelni. Kiedy będzie już gorący to nakładaj ciasto za pomocą łyżki tak samo jak przy smażeniu placków ziemniaczanych. Smaż je po obu stronach, aż uzyskają złoty kolor.
Kiedy placki będą gotowe wyłóż je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Comments are closed.