You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To zdrowy produkt, ponieważ zawiera bakterie kwasu mlekowego, które wpływają korzystnie na stan zdrowia człowieka. Jakie korzyści daje spożywanie kapusty kiszonej? Jak przygotować kapustę kiszoną w 3 dni? Podpowiadamy poniżej.
Kapusta kiszona jest niskokaloryczna, spożywanie jej wspomaga procesy trawienia oraz układ pokarmowy. Wzmacnia odporność, zmniejsza poziom cholesterolu we krwi. Korzystnie wpływa na układ krążenia oraz serce. Jednocześnie poprawia stan skóry.
Bogata jest w witaminy: C, B, A, K. Zawiera magnez, potas, żelazo, wapń, jak i kwas mlekowy. Kapusta kiszona jest też źródłem błonnika. W 100 gramach kapusty kiszonej znajduje się aż 70 g kwasu askorbinowego. To dzienna norma dla każdej osoby dorosłej.
Przepis, który podam za chwilę, pochodzi z książki kucharskiej mojej babci. Do przygotowania jej, potrzebujesz:
Comments are closed.