You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Poszatkuj kapustę, a jabłka zetrzyj na tarce wraz z marchewką. Zamiast ścierać jabłka, możesz je pokroić w plasterki, aby były mocniej wyczuwalne w daniu. Dokładnie wymieszaj rękoma, tak długo, aż kapusta puści sok
W związku z tym, ze kapusta zwiększy swoją objętość, napełnij słoiki maksymalnie do 3/4 wysokości. Przykryj pokrywkami, jednak bez dokręcania ich. Odstaw w ciepłe miejsce na trzy do siedmiu dni. Zadbaj o podstawę, w razie, gdyby z kapusty wyciekał sok.
Przebijaj do dna za pomocą długiego końca tłuczka lub pałeczką do sushi, aby odgazować kapustę. W przeciwnym razie kapusta może być gorzka lub się zepsuć, a tego nie chcemy!
Już po trzech – czterech dniach kapustę można śmiało jeść. Jeśli jednak chcesz ją mocniej ukisić, poczekaj kilka kolejnych dni, powtarzając te same czynności.
Comments are closed.