Karkówka po cygańsku sprosta Twoim oczekiwaniom – Łatwya w przygotowaniu, a mięso powali smakiem na kolana.

W pierwszej kolejności należy przygotować marynatę do mięsa. W tym celu wymieszaj ze sobą piwo, miód, olej i przyprawę do gyrosa. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a następnie ułóż na niej pokrojone w plasterki ziemniaki. Posmaruj je cienką warstwą marynaty (pozostała część marynaty przyda się podczas marynowania mięsa). Włóż mięso do marynaty i zostaw na co najmniej pół godziny.

 

Pokrój cebulę w piórka i boczek w kostkę. Połóż je na ziemniakach.

 

Na wierzch połóż zamarynowaną karkówkę.

 

Całość zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni. Piecz przez godzinę.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!