You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180-190 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanej ilości cukru odłożyć na później 3 łyżki. Oddzielić białko od żółtka jednego jajka.
Całe jajko i pozostałe żółtko ubić razem z cukrem i miodem. Do masy dodać kefir, olej i przyprawę do pierników. Ubijać jeszcze przez chwilę.
Mąkę przesiać z sodą oczyszczoną. Dodawać stopniowo do masy jajecznej , wymieszać. Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Wykrawać foremkami kształty pierniczków. Ciasteczka piec 25 minut.
Wyjąć pierniki z piekarnika i posmarować białkiem z cukrem. Piec jeszcze przez 10 minut, aż ciastka będą złociste. Po wyjęciu pierniczków z pieca pozostaje tylko rozkoszować się ich wyjątkowym smakiem.
Comments are closed.