You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Sekret tkwi w ich puszystości a ich niepowtarzalny smak może okazać się prawdziwym strzałem w dziesiątkę dla Twoich kubków smakowych.
Cztery składniki, jakimi są kefir, soda oraz jajko i olej roślinny mieszamy razem. W międzyczasie używając sitka przesiej mąkę i dodaj ją do pozostałych składników.
Ciasto ma to do siebie, że może być trochę lepiące. W celu uniknięcia sklejania podsyp je niewielką ilością mąki i pozostaw masę pod tkaniną na kwadrans.
Po tym czasie rozdziel masę na ok. osiem w miarę równych części. Każdą z nich rozwałkuj i podsypuj mąką na wysokość ok. półtora centymetra. Jeśli masz w planie dodać nadzienie, umieść je pośrodku placka i zawiń boki z każdej strony.
Następnie rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni. Smaż racuchy tak, aby uzyskały lekko złocisty kolor a farsz w środku dobrze się nagrzał.
Racuchy z kefirem są również smakowitą przekąską dla tych, którzy preferują słodkie smaki. Wystarczy, że do ciasta dodasz trochę cukru a wierzchołek udekorujesz swoją ulubioną konfiturą czy owocami.
Comments are closed.