You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jest to bardzo dobra propozycja na jesienny, sycący i dobry obiad, który zasmakuje nie tylko dorosłym, ale i dzieciom.
Kaszę gryczaną myjemy i wsypujemy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy ją do miękkości i ostudzamy. Jedną cebulkę przeciskamy przez maszynkę do mięsa lub siekamy bardzo drobno.
Gotową cebulę, jajka, sól, pieprz łączymy z mięsem mielonym, mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Powstałą masę łączymy z ostudzoną kaszą gryczaną, aż do uzyskania jednolitej masy. Z gotowej masy wyrabiamy małe kotlety, które panierujemy w małej ilości mąki.
Kroimy ją na pierścienie, podsmażamy ją na osobnej patelni na odrobinie oleju. Po zeszkleniu cebuli na patelnie wlewamy sos pomidorowy, który podgrzewamy. Następnie usmażone kotlety umieszczamy na sosie pomidorowym, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy potrawę na średnim ogniu przez 20-25 minut.
Comments are closed.