You might also like
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Można przygotować go na bardzo wiele sposobów, w chrupkiej panierce, na parze, w piekarniku. Ten przepis krok po kroku pokaże w jaki sposób przygotować to mięso delikatnie, tak by było chrupiące na zewnątrz, kruche, lecz aby jednocześnie pozostawało soczyste i delikatne.
Przygotowanie należy rozpocząć od pokrojenia kurczaka na niewielkie kawałki, do którego kolejno należy dodać sos sojowy, skrobię, ocet jabłkowy, pieprz oraz białko jaja. Następnie należy to dokładnie wymieszać, tak by wszystkie kawałki mięsa były pokryte tą miksturą.
Kolejno należy odłożyć to do marynowania na co najmniej pół godziny. W tym czasie można przygotować sos poprzez połączenie sezamu, octu, miodu i sosu sojowego.
Na rozgrzaną patelnie należy wlać około czterech łyżek oleju. Następnie kawałki fileta należy smażyć na złoty kolor, po dwie do trzech minut z obu stron, po czym należy obniżyć temperaturę.
Do podsmażonego mięsa należy wlać przygotowany wcześniej sos i gotować przez kolejne dwie minuty.
Comments are closed.